Gratis webbhotell vs billiga webbhotell – vilket är bäst?

Ett antal utgifter är kopplade till att starta upp en egen sida, och visst vill man att det ska bli så billigt som möjligt. Vissa tycker därför att det låter perfekt när de väl har hittat ett gratis webbhotell som de inte behöver betala någonting alls för, men uttrycket är sant att du får vad du betalar för.

I den här artikeln ska vi gå igenom skillnaderna mellan kostnadsfria webbhotell och billiga webbhotell för att ge dig en tydlig bild av vad som är bäst att välja. Om du sedan vill ta reda på ännu mer kring allt som har att göra med webbhotell kan du besöka https://webhotell-guiden.se/.

Hastighet och prestanda

Om du betalar för ditt webbhotell ser du en stor skillnad jämfört med gratisvarianterna. De kostnadsfria webbhotellen har nämligen oftast inte en lika imponerande hastighet eller prestanda. Lätt förklarat är det mycket möjligt att din hemsida laddar långsamt och inte klarar av ett lika stort tryck när ett större antal besökare befinner sig på sidan samtidigt. Om du å andra sidan betalar för ditt webbhotell kan du förvänta dig en hemsida som fungerar på ett snabbt och smidigt sätt.

Värt att också tänka på är att det inte alltid är lika säkert att välja ett kostnadsfritt webbhotell. Varianterna som du betalar för erbjuder nästintill alltid ett virus- och skadlig-programvarufilter som håller dig skyddad i vått och torrt. Kundtjänsten är samtidigt betydligt lättare att få tag på när du betalar för ditt webbhotell. De kommer att finnas där och vara redo att besvara alla frågor du må ha. En backup tas också varje dag så att du aldrig förlorar något av ditt innehåll på sidan.

Reklam och annonser

Om du väljer ett gratis webbhotell måste leverantörerna tjäna pengar på något annat sätt. Den lösningen som många av dem satsar på är att lägga en stor mängd annonser på din sida. Detta är inte bara störigt för besökare, utan kan dessutom se ganska oproffsigt ut.

Du slipper allt detta helt och hållet när du istället vänder dig till ett billigt webbhotell som uppfyller dina kvalitetskrav. Då behöver du inte stå ut med jobbiga annonser, utan kan njuta av en ren och prydlig sida. När allt är sagt och gjort rekommenderas det därför att betala för ett billigt webbhotell och att undvika varianterna som inte kostar någonting. När du betalar för ett webbhotell får du utan tvekan valuta för pengarna.