Köp katt på Djurportal.se – Sveriges största portal för försäljning av husdjur

Är det lite för tyst hemma? Vill du ge dina barn ett speciellt band med husdjur? Eller behöver din katt lite extra sällskap?

Det kan finnas många goda skäl till att köpa en katt. Du måste bara vara villig att välkomna den lilla nya familjemedlemmen med en god förståelse för vad det innebär att ha en katt. Tänk också på att en katt lätt kan bli upp till 15 år, och möjligen ännu äldre. Så överväg noga om du är beredd att ta på dig detta stora ansvar under de kommande åren.

Den stora bonusen är att du får en vän för livet, som kommer att ge dig så många upplevelser.

Hund eller katt? Detta är ofta en stor fråga och beror på personliga preferenser. En katt är dock vanligtvis lättare att närma sig, eftersom den är mer självständig och inte kräver lika mycket träning, vård eller socialisering som hunden. Katter sköter också den dagliga flygresan själva, precis som de är eminenta musjägare.

Varför köpa katt på Djurportal.se?

Det finns en rad fördelar med att köpa katt på Djurportal.se som är Sveriges största sajt för att sälja husdjur mellan privatpersoner.

Först och främst får du tillgång till ett stort utbud av annonser, oavsett om du vill sälja eller köpa en katt.

Alla användare är verifierade – och det är just därför du betalar en liten summa för att använda sajten. Du slipper därmed att behöva gå igenom en rad oseriösa förfrågningar.

Saker att tänka på när du köper en katt

Att köpa en katt kräver mycket övervägande. Ska det vara en inne- eller utekatt? Måste den vara van vid hundar och barn? Och hur är det med ras?

På Djurportal.se får du en snabb överblick över djurets olika egenskaper, så att du kan effektivisera ditt sökande.

När du ska köpa katt är det såklart också viktigt att ta ställning till om du är mest intresserad av en kattunge eller en äldre katt. Den äldre katten har utvecklat sin personlighet, och du vet därför vanligtvis också om dess personlighet matchar din egen – och eventuellt de andra katterna i hushållet.

Registrera din katt

Det är alltid en bra idé att registrera din katt med en örontatuering eller ett chip hos Jordbruksverket. Registrering är för närvarande obligatoriskt för katter födda efter 1 januari 2008 – och måste göras innan kattungen är 16 veckor gammal.